Home Header
-->

De rijtuigen en koetsen van Stal Wouters

Stal Wouters

De “Private Drag of Postkoets”

“Een postkoets is een door paarden voortgetrokken rijtuig voor vervoer van post en reizigers Postkoetsen reden tussen posthaltes, plaatsen waar de paarden, bemanning en reizigers konden eten, drinken en rusten en waar reizigers konden uit- of instappen, waar lading en paarden gewisseld konden worden.
lees verder >>

Stal Wouters

De “Roofseat Break"

Een roofseat break werd gebruikt voor de jacht, met onderin plaats voor de jachthonden en het wild. Voor de Roofseat break staan normaal 2 paarden, maar 3 of 4 paarden geven dit prachtige rijtuig een nog mooiere uitstraling. U kunt met totaal 8 personen een rit op dit rijtuig meemaken.
lees verder >>

Stal Wouters

De “Jan Plezier”

Dit is een, zoals het woord al zegt, plezierige koets. Deze koets dateert van begin 1900. Deze koets werd gebruikt door de bourgeoisie voor plezierritten en pick-nicks. Een Jan Plezier werd door twee paarden getrokken. Het was (en is) een populair open rijtuig.
lees verder >>

Stal Wouters

De “Londoner Omnibus”

In 1828 verscheen in de straten van Londen de eerste omnibus, voortgetrokken door paarden.
De “Londoner Omnibus” van Stal Wouters is uniek in Nederland. Twee trotse paarden staan voor de koets. Met een trapje komt u boven op de koets. De houten bankjes worden ‘gardenseats’ genoemd, naar de officiĆ«le tuinbankjes zoals ze in London in de tuinen stonden.
lees verder >>