Home Header

De “Private Drag of Postkoets”

“Een postkoets is een door paarden voortgetrokken rijtuig voor vervoer van post en reizigers. Postkoetsen reden tussen posthaltes, plaatsen waar de paarden, bemanning en reizigers konden eten, drinken en rusten en waar reizigers konden uit- of instappen, waar lading en paarden gewisseld konden worden.”

De postkoets of “Private Drag” (genoemd in de Engelse volksmond) is een luxe voertuig. Vroeger was het alleen voor de allerrijksten onder ons mogelijk om met deze koets te rijden. Op een mooie zomerse dag reed men door het park naar de renbaan. Hoog vanaf het rijtuig hadden de passagiers een prachtig uitzicht. Achter in het rijtuig werd een complete lunch meegebracht en werd de champagne koel gehouden in de koelers.  Het is een zwarte koets met rode panelen, onderstel en wielen. Voor de koets staan 4 paarden.

Genieten van een pittoreske omgeving, champagne en lekkere hapjes

Op deze koets kunt u met 7 personen plaatsnemen. Binnen in de koets zelf kunnen nog 4 personen zitten. Wilt u bovenop zitten? Geen probleem: bij dit rijtuig is een trapje aanwezig.
Stal Wouters organiseert voor u op de postkoets een prachtige rit door bijvoorbeeld de bossen van de Lage Vuursche of door het mooie bosrijke en uitgestrekte Drente.

U kunt er voor kiezen om een dag op de koets mee te rijden. Ook kunt u meerdaagse ritten, zowel in Nederland als in het buitenland, maken in en op deze prachtige koets.

De champagne en de lekkere hapjes omlijsten deze rit met een gouden randje. Stal Wouters zorgt er voor dat u overnacht in pittoreske dorpjes in stijlvolle en liederlijke ambiances.

Een belevenis om niet snel te vergeten…